Devojke za istoriju!

Današnji dan biće zlatnim slovima upisan u istoriju ženskog ragbija 13 u Srbiji. Danas je na stadionu SC Inge na Zvezdari odigrano prvo zvanično takmičenje u ženskoj konkurenciji. Bilo je to Prvenstvo Beograda u ragbiju 9. Sastale su se dve crveno-bele ekipe, Crvena zvezda i Crveni Kengur. Odigrana je jedna utakmica, koja je trajala 2×15 minuta, u kojoj su sa 26-22 trijumfovale igračice Zvezde. Početak nije baš najavljivao ovakav rasplet, jer je Crveni Kengur, koji je na ovoj utakmici nastupio u plavim dresovima prvo poluvreme rešio u svoju korist sa 16-8. Ipak, u drugom poluvremenu plavim devojkama je ponestalo snage, pa je Zvezda preokrenula rezultat, i nakon pobede u prvom test meču pre dve nedelje, stigla do nove prve zvanične pobede.

Crveni Kengrur – Crvena Zvezda 22 (16) – 26 (8)

Beograd, 30.03.2019. Stadion: SC Inge. Početak u 14.00 sati. Gledalaca: 100. Sudija Stefan Stamenić (Beograd)

Crveni Kengrur: Sara Trifković, Karolina Blizanac, Dragana Žeželj, Jovana Fridl, Marija Milosavljević, Jelena Lazić, Nađa Nikolić.

Crvena Zvezda: Nika Bajić, Ljiljana Bajić, Džeki Horn, Željana Mitrović, Jelena Stoiljković, Anđela Nikolić, Milica Krasić, Nataša Kovačević.

Related posts