Београд – English Lionhearts 12-60

Селекција Београда коначно је успела да постигне прве поене против Енглеске селекције Lionhearts-а, након неколико убедљивих пораза са нулом. Овај пут им је то пошло за руком чак у два наврата. Ипак, гости су и овај пут убедљиво тријумфовали са 60-12 (40-6).

Гости су већ у 3. минуту дали први есеј и наговестили да ће и ова утакмица наликовати претходним сусретима између ова два противника. Ипак, Београд је врло брзо узвратио есејем Ђорђа Стошића у 11. минуту, а затим и прецизним шутом Џавида Јашарија, те је резултат поравнат. Гости су након два минута поново дошли у вођство есејем Хавксорта, а у 24. минуту PIC_0008судија Новаковић је досудио казнени есеј за госте, због неправилног обарања противника. Чини се да се у тим тренутцима одбрана домаћих напросто распала, па су гости до краја првог полувремена постигли још 4 есеја, тако да је резултат код одласка на одмор гласио 40-6.

У другом полувремену било је очигледно да гости чувају снагу и своје главне адуте за сусрет у понедељак. У првих двадесетак минута наставка постигли су још 4 есеја, укупно 11 на утакмици, а затим “повукли ручну” што су домаћи играчи искористили и у 79. минуту постигли други есеј. Поново је стрелац био Ђорђе Стошић, а овај пут успешно претварање извео је његов рођени брат Филип, за коначних 60-12.

PIC_0005Договором руководства обе екипе, играло се са већим бројем играча од прописаних 17. Београд је имао 18 играча, а гости 20. Како број измена није био лимитиран, оба стручна штаба дала су прилику свим играчима да покажу шта знају.

У понедељак се игра званични тест меч између репрезентације Србије и Lionharts-а. Утакмица се игра на стадиону ФК Радничког на Новом Београду, а почетак је у 18.00 сати.

Београд – Lionhearts 12-60

Београд, 25.06.2016, стадион: ФК Херој Полет Јајинци, гледалаца: 100, судија: Радослав Новаковић  помоћници: Ивица Ђоршевић, Славиша Зекић. (сви Београд)

БЕОГРАД: Андреј МОРА, Рајко ТРИФУНОВИЋ, Реља ПЕТРОВИЋ, Стефан АРСИЋ, Денис ЧЕНГАЈ, Стефан НИКОЛИЋ, Џавид ЈАШАРИ 2, Велибор РИСТИЋ,  Ђорђе СТОШИЋ 4+4, Милош КОСТАДИНОВИЋ, Иван ИВАНОВИЋ, Петар МИЛАНОВИЋ, Дарио АБИДИНОВИЋ. Резерве: Слободан МАНАК, Ђорђе ДУБЉЕВИЋ, Никола ШТРБАЦ, Филип СТОШИЋ 2, Владимир МИЛУТИНОВИЋ, Бранко ЧАРАПИЋ.

LIONHEARTS: Ross Hayden 4+2+2+2, Daniel Lazenby 4, Ben West, Jonny Parish, Liam Kendall, Lewis Poskitt 4, Daniel Hawkswth 4, Jack Kirmond 4+2+2+2+2+2, Wayne Jowett 4, Reece Spurr, Micheal Embleton 4, Jack Howdle, Luke Sutcliffe 4, Rezerve: James Bromwich, Damon Fletcher, Nikola Zalad, Jack Crasvell 4, Ryan Pressick, Jacob Hart-Fisher, Kyle Ackroyd  4.

Куриозитет на утакмици је био и наступ Николе Залада за селекцију Енглеских Лављих срца, који је Србин по пореклу преко свог деде, који је након Другог Светског рата емигрирао за Велику Британију.

PIC_0009

Related posts

One Thought to “Београд – English Lionhearts 12-60”

  1. […] Selekcija Beograda koja nastupa pod imenom “Beogradski ustanici 1804” odigrala je danas na stadionu BASK Arena test meč protiv amaterske reprezentacije Engleske “Lion Harts”. Englezi su bili mnogo bolji rival i savladali domaći sastav sa 56-0 (34-0). Prvobitno, utakmica je trebala da se odigra na stadionu NC Makiš kod Ade Ciganlije, ali je zbog velike kiše koja je veći deo dana padala u Beogradu, premeštena na stadion BASK Arena kod Ćareve Ćuprije, koji ima veštačku travu. Posledlji susret ove dve ekipe su odigrale 2016 godine, kada su Lionharsti pobedili sa 60-12 […]

Comments are closed.