Београд против Лављих срца

Протеклог викенда у Параћину је одржано 13-o издање Купа по пореклу у коме је селекција Београда под називом Београдски устаници 1804 поражена од Српских витезова 1389 са 32-24. Била је то успешна промоција рагбија 13, у Параћину, граду у коме је 1954. године одиграна прва званична рагби 13 утакмица у Србији између две домаће екипе. Нажалост Београдски устаници нису успели да продуже победоносни низ из претходне две године. Ипак и поред пораза у укупном скору Београд води са 7 освојених трофеја, Српски витезови су у недељу освојили 4. трофеј, а два сусрета су завршена нерешеним резултатом.

Иако је време годишњих одмора за репрезентативце Београда нема одмора. У суботу 25.06.2016. године на стадиону ФК Херој Полет у Јајинцима, селекција Београда одиграће тест меч против Енглеске селекције Лајон-Хартса.  Почетак  је  у 18.00 сати, а сусрет ће водити наш интернационални судија Радослав Новаковић.

Далибор Вукановић и Милош Миланко
Далибор Вукановић и Милош Миланко

Биће то прва утакмица једне Британске екипе на тлу Србије, након јучерашње одлуке о иступању из Европске уније.

Ове године Лајон-Хартси су довели изузетно јак састав састављен од врхунских играчи из једне од рагби 13 најјачих покрајина у Енглеској (Јоркшир).  Као и у претходним окршајима “Лавља срца” су апсолутни фаворити. У последње две утакмице са Лајон-Хартсима, играчи Београда нису успели да дају ни поен Енглезима, тако да је то апсолутни приоритет на данашњој утакмици за селекцију Београда.

Енглези су јуче тренирали на стадиону СЦ Инге на Звездари. Добро расположење ремети само висока температура, на коју гости нису навикли. Да ли ће им и колико то сметати видећемо на терену.

Након утакмице са селекцијом Београда, Лајон-Хартси ће одиграти још један меч у понедељак 27.06.2016. године, против репрезентације Србије. Ова утакмица се игра на стадиону ФК Раднички на Новом Београду. Почетак је у 18.00 сати, а судија је Милош Милинковић.

Related posts