Украјина на Трофеју Београда

Јуниорска репрезентација Украјине до 18 година учествоваће ове недеље на 14-ом по реду Трофеју Београда. Ово такмичење које Рагби 13 федерација Београда организује од 2006. године уз подршку Града Београда и Секретаријата за спорт и омладину, најстарији је турнир за млађе узрасте у Србији. Украјина ће бити шеста земља након Енглеске, Босне и Херцеговине, Либана, Русије и Бугарске, која је до сада учествовала на овом такмичењу.

Репрезентација Украјине до 18 година долази у Београд у четвртак 01.08.2019. године. Украјинци ће по подне одржати тренинг на стадиону СЦ Инге на Звездари, где их у петак од 18.00 сати очекује први дуел са вршњацима из Србије. Субота је слободан дан, а у недељу Србија и Украјина ће се састати још једном и то на истом месту и у исто време. Трофеј ће припасти екипи која у овом двомечу буде боља.

Радослав Новаковић председник Рагби 13 федерације Београда истакао је: “Украјина и Србија имају дугогодишњу врло успешну сарадњу и заиста нам је драго што ћемо угостити јуниорску репрезентацију Украјине. Ово је друга година за редом да су Украјински јуниори гости Београда. Прошле године су били учесници Првенства Европе до 19 година, које је наш главни град са успехом организовао. Србија је већ обезбедила учешће на наредном Европском Првенству, које ће се следеће године одржати у Италији. Украјинци 31.08.2019. године играју са Турском у Истанбулу квалификације за ово такмичење, и Трофеј Београда ће им бити одлична провера, као и нашој репрезентацији, која се у недељу вратила са припрема у Караташу.”

Наши репрезентативци имају тренинг вечерас, а шеф стручног штаба Србије, Владан Кикановић је рекао: “Вредно смо радили у Караташу. Уз стручну помоћ брачног пара Вилкинсон много смо напредовали. Да ли је то довољно да два пут победимо одличне Украјинце видећемо у петак и недељу.”

Related posts