Србија са Ирском за 5. место

Рагби 13 репрезентација Србије

Београд је од 4. до 12. августа ове године, центар рагби 13 збивања у Европи.

Наш град је домаћин Европског Првенства за играче до 19 година старости. На овом такмичењу учествује 8 најбољих Европских репрезентација: Француска, Енглеска, Шкотска, Велс, Ирска, Италија, Украјина и Србија. Поред овог великог такмичења Београд је по трећи пут домаћин Конгреса Европске рагби 13 федерације, али и два велика семинара за судије и тренере. Сви ови  догађаји окупили су у нашем главном граду преко 350 играча, тренера, судија и функционера из преко 30 земаља Европе и Света.

Рагби 13 репрезентација Србије на старту такмичења поражена је од Енглеске са 64-0. Борили су се наши момци лавовски, али против много искуснијег и физички и технички бољег противника нису могли. Већ у следећој рунди, наши репрезентативци заиграли су много боље и савладали Украјину са 54-26. 

Капитен Владимир Милутиновић у продору

 

Победа против Украјине обезбедила нам је учешће на наредном Првенству Европе које ће се одржати 2020. године. Поред тога донела нам је и још један занимљив дуел против Ирске, у малом финалу за 5. позицију.

 

У великом финалу састаће се Француска и Енглеска. У борби за бронзану медаљу мегдан ће поделити Велс и Шкотска. Србија и Ирска ће се борити за 5. место, а Украјина и Италија за опстанак у елити. Поражени у овом сусрету, шансу за учешће на такмичењу 2020. године, мораће да тражи кроз трновит пут у квалификацијама.

Све утакмице се играју у суботу 11.08.2018. године, на стадиону НСЦ Макиш код Аде Циганлије, Стари обреновачки друм број 1.

Related posts