Трофеј Београда припао по други пут “Лављим Срцима”

Трофеј Београда 2018

Енглеска селекција “Лављих Срца” (Lion Hеarts) победила је данас у финалу 13-ог Трофеја Београда репрезентацију Србије до 19 година са 30-20 (18-12) и тако по други пут освојила један од најзначајнијих турнира у Србији. Утакмица је одиграна на стадиону СНЦ Макиш код Аде Циганлије, пред око 150 гледалаца. Занимљиво да је готово половина присутних навијала за Енглезе. Били су то родитељи играча, али и један број Енглеза који живе у Београду.

Гости су имали старт из снова. Већ после 12. минута дошли су у вођство од 12-0 и то након две грешке играча Србије. Велика трема и очекивања, као да је спутала репрезентативце Србије, у чијем су дресу по први пут наступила и петорица играча из Аустралије са нашим коренима: Зејн Бијорац, Џаи Смит, Даниел Марјановић, Метју Драгишић и Зејн Маролт. Кренуло се од старта силовито, али су “Орлићима” ове грешке које су казнили Сем Курвен и Џек Брокстон поткресале крила. Одговор “Орлића”  уследио је већ у 15. минуту када је Даниел Марјановић постигао свој први есеј за репрезентацију Србије. Иначе, Даниел је рођени брат

Даниел Марјановић (по оцени противника, најбољи у редовима Србије) и члан УО Рагби 13 федерације Србије Јован Вујошевић

Џошуе Марјановића, који је за сениорску репрезентацију Србије играо у квалификацијама за Светски Куп против Велса и Италије. У 21. минуту поново је Даниел Марјановић био креатор изврсне акције из које је Србија анулирала вођство гостију, а одлични Матија Михајловић постигао други есеј за домаће на утакмици. На жалост домаћих навијача, Енглези су само 4 минута касније искористили још један пропуст у одбрани Србије и поново дошли у вођство од 18-12, што је био и коначан резултат првог полувремена.

Србија је у другом полувремену кренула још одлучније и агресивније и већ у 7. минуту наставка есејем Зејна Бијорца смањила вођство на 16-18. Прилику да по други пут поравна резултат у мечу, није искористио капитен Владимир Милутиновић, који је промашио додатни шут за два поена. Сваки пут када би се Србија приближила противнику, гости су успевали да се ослободе притиска и да игру пребаце на онај део терена који припада нашој репрезентацији. Тако је било и у 45. минуту, када су Лавља Срца постигла свој четврти есеј на утакмици преко Ивана Марша. Србија се није предавала, већ је и даље нападала, али су гости вребали сваку прилику и кажњавали и најмању грешку. Тако је било и у 55. минуту када је Вилијам Медоуз искористио лоше постављање наших играча код плеј-д-бола и постигао пети есеј за госте. До краја утакмице Србија је имала неколико прилика да постигне есеје, али су упорни гости успевали да у последњем тренутку спрече Милутиновића, Драгишића, Марјановића, Бијорца и Смита, да постигну есеје. Ипак, у 66. минуту Матија Михајловић је успео да постигне последњи есеј на утакмици, који је био довољан само да се ублажи пораз од Енглеза на коначних 30-20.

Трофеј Београда 2018
Капитен Србије Владимир Милутиновић у продору

 

СРБИЈА до 19 – Лавља Срца 20-30 (12-18)

Београд 29.07.2018. године, стадион: СНЦ Макиш, гледалаца: 150.  Судија: Радослав Новаковић, помоћници: Џавид Јашари, Слободан Манак (сви Београд).

Поени за Србију: 4 есеја: Даниел Марјановић 15′ мин, Матија Михајловић 21′ и 66′ мин, Зејн Бијорац 43′ мин. Голови: Владимир Милутиновић 2/4.

Поени за Лавља Срца: 5 есеја: Sam CURWEN 5′ мин, Jack BROXTON 12′ мин, John IRVING 25′ мин, Iwan MARSH 45′ мин, Will MEADOWS 55′ мин. Голови: Sam CURWEN 5/5.

Србија до 19: Вук ТОМИЋ, Матија МИХАЈЛОВИЋ, Зејн БИЈОРАЦ, Илија КРСТИЋ, Марко ЈАКОВЉЕВИЋ, Џаи СМИТ, Даниел МАРЈАНОВИЋ, Метју ДРАГИШИЋ, Михаило ТОМИЋ, Михајло СТОЈИЉКОВИЋ, Вељко СТАНКОВИЋ, Зејн МАРОЛТ, Владимир МИЛУТИНОВИЋ (капитен). Резерве: Иван АНДРИЋ, Доротеј-Дадо АРНОЛД, Александар ШТЕФУЉ, Марко СИМОВИЋ, Урош ГОЛУБОВИЋ, Стеван ИВАНКОВИЋ, Лука РАШКОВИЋ.

Lion Hеarts: Zac OLSTROM, Aaron BURNS, Jack BROXTON, Oliver CROMPTON, Will MEADOWS, Owen HOYLES, Sam CURWEN, Harry DARBY, Iwan MARSH, Tom JONNSON, Joe POWER, John IRVING, Jacke PEACCE. Rezerve: Adam HOLT, William HALLIWELL, Nathan WILD, Mathew ROOD, Androw WILLIAMS, Jack BURKE.

ВИДЕО УТАКМИЦЕ, МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ – ОВДЕ – !!!

Related posts