Звезда прекинула победнички низ Партизана

Звезди Куп Београда

Финале Купа Београда у рагбију 13 за јуниоре одиграно је данас на стадиону ФК Херој Полет у Јајинцима. У финалу састали су се прошлогодишњи победник Партизан и Црвена звезда. Била је то изузетно занимљива и ове сезоне најквалитетнија утакмица, која је на крају припала Црвеној звезди са 30-24 (16-14). Овом победом црвено бели су се реванширали вечитом ривалу за прошлогодишњи пораз у истом такмичењу, и прекинули црно-бели низ од четири узастопне победе у Купу Београда. Поред Партизана који је трофеј освајао 2014, 2015, 2016. и 2017, част да подигне пехар намењен победнику Купа Београда имао је још само Дорћол, који је освојио први трофеј 2013. године.  Можемо рећи да је Звезди Куп Београда припао сасвим заслужено. Црвено-бели су били за нијансу бољи од Партизана, који се лавовски борио од првог до последњег минута. Ипак, чини се да су црно-бели направили мало више грешака, пре свега у одбрани, што су противници знали да искористе.

Звезди Куп БеоградаЗвезда је отворила утакмицу врло добро и већ у 5. минуту есејем Уроша Голубовића дошла у вођство. Шут на гол извео је успешно Аустралијанац Фини Броди, коме је ово била једна од последњих утакмица у црвено-белом дресу, јер крајем месеца напушта Београд и Србију. Партизан је узвратио одмах након два минута и то есејем Велибора Карановића. Стеван Иванковић није био прецизан у додатном шуту, па је Звезда остала и даље у вођству, од 6-4. У 14. минуту Партизан је есејем Михаила Томића по први пут прешао у вођство. Звезда је узвратила у 23. минуту и то преко Илије Крстића и непогрешивог Бродија, тако да црвено-бели поново прелазе у вођство од 12-10. До краја полувремена обе екипе постижу по један есеј, без претварања, тако да се на одмор одлази са минималном предношћу Звезде од 16-14.

Звезди Куп БеоградаУ другом минуту наставка Марко Јаковљевић постиже изузетно дискутабилан други есеј и доводи Партизан у вођство од 20-16. Богдан Ристовић у 46. минуту постиже есеј за Звезду па је резултат изједначен 20-20. Пресуду Партизану са два есеја у 53. и 61. минуту изрекао је Марко Јанковић. Његова два есеја преломила су утакмицу. Партизан се до краја свим силама трудио да преокрене резултат али без успеха. За утеху црно-белима, на крају грешку у 68. минуту прави Урош Голубовић својим несмотреним потезом, коју је својим трећим есејем на утакмици казнио Марко Јаковљевић. На жалост црно-белих навијача, није било времена за потпуни преокрет, те је Црвена звезда сасвим заслужено однела победу, јер је показала више од свог ривала у овом мечу.

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 24-30 (14-16)

Београд 02.06.2018. Куп Београда за јуниоре у рагбију 13. ФК Херој Полет Јајинци. Гледалаца: 100. Судија: Петар Милановић (Београд), помоћници: Милош Зоговић (Крушевац), Владо Кушић (Београд).

Поени за Партизан – 5 есеја: Велибор Карановић 7′ мин, Михаило Томић 14′ мин, Марко Јаковљенивић 35′, 37′ и 68′ мин. Голови: Стеван Иванковић 1/3, Вељко Станковић 1/2.

Поени за Црвену звезду – 6 есеја: Урош Голубовић 5′ мин, Илија Крстић 23′ мин, Фини Броди 30′ мин, Богдан Ристовић 46′ мин, Марко Јанковић 53′ и 61′ мин. Голови: Фини Броди 3/5, Илија Крстић 0/1.

Звезди Куп Београда
Јуниорска екипа Партизана

Партизан Београд: Лука Ивановић, Марко Јаковљевић, Стеван Иванковић, Велибор Карановић, Мирко Штрбачки, Енис Бибић, Михаило Томић, Ненад Ћерим, Милан Јаћимовски, Михаило Стојиљковић, Ђорђе Станковић, Емир Ахмети, Вељко Станковић. Резерве: Данијел Махмутовић, Матеја Прокић, Иван Стевановић, Игор Грабовица.

Звезди Куп Београда
Јуниорска екипа Црвене звезде

Црвена звезда Београд: Мирослав Селимовски, Валентино Миловановић, Филип Лалић, Урош Стојановић, Матеја Вишњић, Броди Фини, Илија Крстић, Марко Јанковић, Никола Младеновић, Марко Шатев, Виктор Ивановић, Урош Голубовић, Доротеј-Дадо Арнолд. Резерве: Лазар Лончар, Богдан Ристовић, Лука Брашанац, Миша Чубановић.

Досадашњи освајачи Купа Београда у конкуренцији јуниора – рагби 13

Р.Б. Година Клуб
1. 2013. Дорћол Београд
2. 2014. Партизан Београд
3. 2015. Партизан Београд
4. 2016. Партизан Београд
5. 2017. Партизан Београд
6. 2018. Црвена звезда Београд

Related posts

2 Thoughts to “Звезда прекинула победнички низ Партизана”

  1. […] да се реванширају ривалу за пораз од пре две недеље у финалу Купа Београда, што им је на крају и пошло за […]

  2. […] Купа Београда у рагбију 13 за јуниоре, овог викенда су одигране и полуфиналне утакмице Куп […]

Comments are closed.