ЈУНИОРИ: Звезда у финалу Купа Београда

Звезда - Дорћол

Данас је на стадиону ФК Херој Полет у Јајинцима одиграна утакмица полуфинала Купа Београда у рагбију 13 за јуниоре између Дорћола и Црвене звезде. Била је то равноправна и потпуно отворена утакмица, две подједнаке екипе, о чему најбоље говори и резултат. Победа од 30-24 (16-20) припала је Црвеној звезди, која је имала више снаге у завршници. Звезда ће тако идуће суботе у финалу на мегдан Партизану, који брани титулу освојену прошле године.

Дорћол је играо одлично у првом полувремену које су “Паукови” решили у своју корист са 20-16. Одмах на почетку Дорћол је дошао у вођство од 8-0, након два есеја Вељка Сталевића у 4. и 7. минуту. Црвена звезда је узвратила у 12. минуту преко Луке Рашковића, и након гола Илије Крстића, вођство Дорћола је смањено на 8-6. Предност Дорћола на 14-6 увећао је Марко Симовић есејем и Андреј Шушак голом у 18. минуту. Црвено-бели су се у 22. минуту поново примакли противнику  на 14-12 после есеја и гола Илије Крстића. Само два минута касније Звезда је по први пут прешла у вођство од 14-16, након есеја Николе Младеновића. Ипак, минут пре краја првог полувремена Дорћол есејем Андрије Кокота и голом Андреја Шушка одлази на полувреме са предношћу од 20-16.

Звезда - ДорћолУ 39. минуту есејем Вука Бошковића, Звезда је поново поравнала резултат, овај пут на 20-20. Шест минута касније исти играч је поново постигао есеј, а Илија Крстић је био прецизан у додатном шуту на гол, па је Звезда по други пут дошла у вођство, овај пут од 26-20. Нова промена резултата уследила је у 51. минуту, када је Марко Јанковић повисио вођство Црвене звезде на 30-20. Дорћол је у 58. минуту другим есејем Марка Симовића смањио вођство црвено-белих на 30-24. У преосталих 12 минута развила се права рововска борба. Дорћол је нападао свим силама, али се Звезда упорно бранила и на крају одбранила. И једни и други имали су пуно среће у тим последњим тренутцима, али су направили и велики број грешака. Сигурно је највећа била она коју је у 68 минуту направио Матеја Вишњић из Црвене звезде. Он је након одличне акције, утрчао у есеј простор, протрчао кроз њега и спустио лопту иза мртве линије. То је дало наду “Пауковима” да могу да стигну бар до продужетака, али у превеликој жељи и они су направили неколико грешака, тако да је на крају Црвена звезда стигла до тријумфа од 30-24.

Дорћол – Црвена звезда 24-30 (20-16)

Београд 26.05.2018, јуниори: Куп Београда – полуфинале, стадион: ФК Херој Полет Јајинци. 13.00 сати, гледалаца: 50. Судија: Петар Милановић, помоћник: Владо Кушић.

Дорћол: Андреј Шушак, Матеја Недељковић, Милан Митровић, Марко Симовић, Вељко Спалевић, Дамир Таировски, Страхиња Цветковић, Андрија Кокот, Никола Лазовић, Михаило Радовић, Коста Пантос, Матија Михајловић.

Црвена звезда: Урош Голубовић, Богдан Ристовић, Вук Бошковић, Валентино Миловановић, Лука Рашковић, Илија Крстић, Марко Шатев, Никола Младеновић, Марко Јанковић, Марко Јевтић, Виктор Ивановић, Доротеј-Дадо Арнолд, Далибор Миловановић. Резерве: Миодраг Савић, Матеја Вишњић, Божидар Ристовић

Црвена Звезда јуниори
Јуниорски тим Црвене звезде

Related posts

One Thought to “ЈУНИОРИ: Звезда у финалу Купа Београда”

  1. […] да је ове године у доброј форми. „Паукови“ су и у полуфиналу Купа Београда прописно намучили Црвену звезду. Ипак, против силно […]

Comments are closed.