Кадети: Партизан – Селекција Београда 24-32

Партизан - Селекција Београда

За суботу 13.05.2017. године било је планирано одигравање Купа Србије у рагбију 9 за кадете. Међутим, лоши временски услови, пре свега киша која готово свакодневно пада током маја месеца, приморали су Такмичарску комисију да овај турнир одложи за наредни викенд. Како је одлука о одлагању донета у последњи час, у петак увече, Београдски клубови су се договорили да ипак дођу на стадион ФК Херој Полет у Јајинцима, и одиграју једну кадетску утакмицу и то Партизан против Селекције Београда.

Одиграна утакмица између Партизана и селекције Београда која је била састављена од играча из Црвене Звезде и Дорћола, показала је да стасава једна нова, млада и надасве талентована генерација играча. Играло се 10 на 10, на великом терену, без шута на гол, а утакмица је трајала 40 минута (4х10 мин). Победа је припала Селекцији Београда која је славила са 32-24 (16-4).

Утакмица је била изузетно занимљива. Селекција Београда кренула је силовито и већ након 5 минута есејима Филипа Лалића и Дарка Степановића повела са 8-0. Узвратио је Партизан преко Уроша Илића, али Београд до краја првог полувремена постиже још два есеја. Најпре је у 7. минуту Филип Лалић постигао свој други есеј на утакмици, а у 11. минуту у стрелце се уписао и Лука Рашковић. Потом се развила права рововска борба, где су доминирале врло квалитетне одбране, тако да у преосталих 9. минута није било поена.

Партизан - Селекција БеоградаУ другом делу црно-бели су дали гас, успели чак да изједначе, али на крају понестало им је снаге, па је селекција Београда ипак стигла до тријумфа. Али кренимо редом. У 21. минуту предност селекције Београда на 8-16 смањио је Данијел Махмутовић. У 24. минуту Никола Младеновић је постигао пети есеј за Београд, који сада води са 20-8. Партизан је узватио у 27. минуту есејем Игора Грабовице, али већ у наредном минуту Ненад Степановић се као шило пробија кроз одбрану црно-белих и поново враћа предност на 12 поена разлике 24-12. Уследило је одличних 5 минута у којима су црно-бели успели чак три пута да поентирају. Најпре Емир Ахмети у 29. минуту. Затим је Данијел Махмутовић постигао свој други есеј на мечу у 31. минуту. Исто је урадио и Емир Ахметовић у 33. минуту, и поравнао резултат на 24-24. Када се чинило да ће Партизан у потпуности преокренути резултат, црно-белима је понестало снаге, па је Београд есејима Филипа Лалића у 35. и Дарка Степановића у 37. минуту дошао до коначног тријумфа.

Партизан – Селекција Београда 24-32 (4-16)

Београд, 13.05.2017. године, игралиште: ФК Херој Полет Јајинци, гледалаца: 50. Судија: Милош Зоговић (Београд).  Поени за Партизан – 6 есеја: Урош Илић 6′ мин, Данијел Махмутовић 21′ и 31′ мин, Игор Грабовица 27′ мин, Емир Ахмети 29′ и 33′ мин. Поени за Селекцију Београда – 8 есеја: Филип Лалић 2′, 7′ и 35′ мин,  Дарко Степановић 5′ и 37′ мин, Лука Рашковић 11′ мин, Никола Младеновић 24′ мин, Ненад Степановић 28′ мин.

Партизан: Урош ИЛИЋ, Данијел МАХМУТОВИЋ, Никола ВУКОСАВЉЕВИЋ, Александар КЕНЂЕЛИЋ, Лука ИВАНОВИЋ, Матеја ПРОКИЋ, Кристијан ЈЕВРЕМОВИЋ, Мирко ШТРБАЧКИ, Игор ГРАБОВИЦА, Емир АХМЕТИ.

Селекција Београда. Никола МЛАДЕНОВИЋ, Дарко СТЕПАНОВИЋ, Ненад СТЕПАНОВИЋ, Филип ЛАЛИЋ, Мирко БОГДАН, Лука РАШКОВИЋ, Теодор ТОМИЋ, Андреј ШУШАК, Милош МИТРОВИЋ, Иван БРОЈАЧЕВИЋ.

Фотографије са ове утакмице можете погледати овде

Related posts