Одржана Скупштина Рагби 13 Федерације Београда

Скупштина Рагби 13

Годишња Скупштина Рагби 13 федерације Београда, одржана је у уторак 31.01.2017. у просторијама федерације на Тргу Републике са почетком у 19.00 сати. Скупштини су присуствовали представници београдских клубова: Дорћола, Партизана, Новог Београда, Вождовца, Земуна, Старог Града и Радничког БГД, што је било више него довољно да скупштина има кворум за рад и одучивање.

Главна тачка скупштинске расправе била је усвајање измена Статута Рагби 13 федерације Београда. Ово је била законска обавеза, да се статут усклади са  Законом о спорту, али и са новим Статутом Рагби 13 федерације Србије. Ову обавезу Скупштина Рагби 13 ФБ усвојила је једногласно, уосталом као и све остале тачке. Извештај УО о раду у 2016. години, Финансијски извештај за 2016. годину, као и планове за ову годину.

Једна од занимљивих тема била је најава Председника Рагби 13 ФБ, Радослава Новаковића да се ове године може очекивати још јачи и боље организовани Трофеј Београда. Да подсетимо. Протекле године Трофеј Београда одржан је у јуниорској конкуренцији до 18 година, а на њему је учествовало 4 тима. Енглеска јуниорска селекција “Лавља Срца”, јуниорска репрезентација Либана, Рагби лига клуб Витез из Босне и Херцеговине и јуниорска репрезентација Србије.  Пехар је припао Енглеској селекцији “Лавља Срца” која је у финалу савладала јуниорску репрезентацију Србије. Према првим најавама за ову сезону, може се очекивати да Трофеј Београда буде још јачи и боље организованији него прошле године. Такмичење ће и ове сезоне бити организовано у јуниорској конкуренцији, а очекује се учешће бар 6 екипа, од чега најмање 4 из иностранства. Наравно и ове године турнир ће бити одржан уз подршку Секретаријата за спорт и омладину града Беогада.

Скупштина Рагби 13 федерације Београда завршила је рад након сат и по, уз јасно изражену наду свих присутних да ће рагби 13 сезона у Београду ове године бити још богатија и боља него протекла, која се може оценити као врло успешна.

Related posts