Куп Београда Новом Београду

Данашње финале Купа Београда за сениоре протекло је у занимљивој игри и апсолутној доминацији Новог Београда, који је на крају тријумфовао са 50-8 (28-0) и тако стигао до првог трофеја у сениорској конкуренцији. Био је то трећи сусрет Земуна и Новог Београда ове сезоне и трећа победа Пацова.

Од првих минута утакмице било је јасно да играчи Новог Београда више желе трофеј и да су много орнији за мегдан. То су потврдили већ у 4. минуту, када је Мирко Катанић постигао први есеј за Пацове. Млади Вук Томић није успео да реализује додатни шут за два поена, тако да је Нови Београд повео са 4-0. Само три минута касније, Ђорђе Гак је постигао други есеј за Нови Београд и

Ђорђе Гак и Рајко Трифуновић
Ђорђе Гак и Рајко Трифуновић

повећао вођство на 8-0.  Након овог фуриозног старта, уследило је једно опуштање Пацова, које су Земунци искористили да успоставе теренску иницијативу. Теренска  равнотежа је потрајала све до 22-ог минута када је један Стефан Новаковић успео да пробије одбрану Земуна, а Вук Томић по први пут буде прецизан, за ново вођство Пацова, овај пут од 14-0. Три минута касније Атанас Тримчески је постигао четврти есеј за Нови Београд, Вук Томић по други пут био прецизан, за сада већ сигурно вођство од 20-0. До краја полувремена Нови Београд је постигао још два есеја, преко Бојана Шмидлинга и Стефана Новаковића за вођство од 28-0.

Почетак другог полувремена донео је благу иницијативу Земуна, али она није довела до промене резултата. У јеку иницијативе Земунаца, Ђорђе Гак је постигао есеј за Нови Београд, за вођство од 32-0. Овај есеј као да је деморалисао Земунце, па је Александар Цветковић после соло акције повисио резултат на 36-0, да би само два минута касније Ђорђе Гак постигао свој трећи есеј на утакмици и трећи есеј у другом полувремену, за већ тада недостижних 40-0. У 61. минуту млади Марко Јаковљевић је постигао свој први есеј за сениорску екипу Новог Београда.

Александар Цветковић био је неухватљив за одбрану Земуна
Александар Цветковић био је неухватљив за одбрану Земуна

Након ове канонаде, Нови Београд као да је изгубио снаге, што су борбени Земунци искористили и у 65. и 69. минуту преко Рајка Трифуновића и Матеја Бајића смањили резултат. Коначан резултат 50-8 поставио је Александар Цветковић својим другим есејем у 75. минуту.

Немања Милосављевић и Јалубане Тулизани у "надмудривању" након обарања
Немања Милосављевић и Јалубане Тулизани у “надмудривању” након обарања

НОВИ БЕОГРАД – ЗЕМУН 50-8 (28-0)

Београд 30.10.2016, стадион: ФК Херој Полет Јајинци, Гледалаца: 30, Судија: Владан Кикановић (Београд). Жути картон: Илија Тинтор Нови Беорад 66′ минут.

ПОЕНИ: НОВИ БЕОГРАД 11 есеја: Мирко Катанић 5′ минут, Ђорђе Гак 7′, 53′ и 59′ минут, Стефан Новаковић 22′ и 34′ минут, Тримчески Атанас 25′ минут, Александар Цветковић 57′ и 75′ минут, Јаковљевић Марко 61′ минут. Голови 3/11: Вук Томић 2/8, Стефан Недељковић 0/2, Александар Цветковић 1/1. ЗЕМУН 2 есеја: Рајко Трифуновић 65′ минут, Матеј Бајић 69′ минут. Голови 0/2: Павле Стојић 0/1, Ратко Јуришић 0/1.

НОВИ БЕОГРАД: Александар Цветковић, Вук Томић, Јалубане Тулизани, Ђорђе Гак, Катанић Мирко, Јован Грубишић, Дарко Стошић, Лука Грујић, Михајло Томић, Срђан Хрњаз, Атанас Тримчески, Тинтор Илија, Стефан Новаковић, Никола Улемек, Бојан Шмидлинг, Џохане Макоетлане, Марко Јаковљевић

ЗЕМУН: Матеј Бајић, Драган Олуић, Немања Милосављевић, Милош Стојић, Павле Стојић, Самија Бајрами, Слободан Манак, Дино Садиковић, Ратко Јуришић, Александар Предраговић, Милутин Нинковић, Стефан Предојевић, Рајко Трифуновић, Душан Новаков.

_dsc4697

Related posts