Црно-бели освојили и деветку

Јуниори Партизана, након прошлонедељног тријумфа у финалу Купа Београда у рагбију 13, поновили су исти успех али овај пут у другој дисциплини рагбију 9. Турнир је одигран у суботу 09.04.2016. године на стадиону СЦ Инге пред око 50-ак гледалаца. На турниру је учествовало 4 екипе: Партизан, Црвена Звезда, Раднички Нова Пазова и Нови Београд са укупно 43 играча.

Забележени  су следећи резултати:

Време Домаћин Гост Резултат Судија
13:00 Нови Београд Црвена Звезда 8-24 С. Николић
13:30 Партизан Раднички НП 30-12 С. Манак
14:00 Раднички Црвена звезда 10-18 С. Николић
14:30 Нови Београд Партизан 0-22 С. Манак
15:00 Партизан Црвена звезда 18-16 С. Николић
15:30 Раднички НП Нови Београд 20-12 С. Манак

Прво место припало је Партизану, који је до победе дошао теже него што се претпостављало. Одлучујућа утакмица против вечитог ривала Цревене звезде била је изузетно напета и неизвесна. Звезда је пружила изузетан отпор, и у 5. минуту есејем Алексе Предраговића и претварањем Рајка Трифуновића дошла у водство. У 8. минуту узвратио је најбољи стрелац турнира Владимир Милутиновић једним од својих 10 есеја. Најбољи играч Партизана укупно је на турниру постигао 58 поена (10 есеја и 9 голова из 13 покушаја), а након успешно изведеног шута резултат је био поравнат.

Стојан Димић (са лоптом) у продору
Стојан Димић (са лоптом) у продору

У другом полувремену Партизан је опет преко Милутиновића повео са 10-6, али је црвено-бели у 13. минуту есејем Стефана Гицића и претварањем Рајка Трифуновића поново дошли у вођство од 12-10. Узвратио је поново Милутиновић и на три минута до краја довео Партизан у предност од 14-12. Већ у наредном нападу Звезда је по трећи пут дала есеј, и поново преузела вођство, овај пут ос 16-14, јер је Рајко Трифуновић промашио “зицер” претварање. У последњем нападу немилосрдни Владимир Милутиновић постигао је свој 4. есеј на утакмици и тако донео победу Партизану од 18-16. Ако је за утеху изграчима Звезде прво место не би донео нерешен резултат, који су испустили олако промашеним шутем, јер црно бели имају бољу поен разлику.

Предојевић Стефан, Трифуновић Рајко, Гицић Стефан, Новаков Душан, Стојић Милош, Петровић Урош, Бајрами самија, Младеновић Никола, Николић Лараз, Лалић Филип, Предраговић Алекса тренер: Милош Зоговић
Предојевић Стефан, Трифуновић Рајко, Гицић Стефан, Новаков Душан, Стојић Милош, Петровић Урош, Бајрами Самија, Младеновић Никола, Николић Лараз, Лалић Филип, Предраговић Алекса. Тренер: Милош Зоговић
Р.б Клуб УТ ПО НЕ ИЗ ПО ПР УП
1. Партизан Београд 3 3 0 0 70-28 +42 6
2 Црвена Звезда Београд 3 2 0 1 58-36 +22 4
3. Раднички Нова Пазова 3 1 0 2 42-60 -18 2
4. Нови Београд 3 0 0 3 20-66 -46 0

Треће место на турниру припало је Радничком из Нове Пазове, који је поново на стазама повратка. Некадашњи шампион Србије у јуниорској конкуренцији поново има перспективне момче о којима ће се тек чути.

Бошић Миленков, Ђорић Душко, Џелебић Марко, Мајкић Никола, Ивановић Иван, Балешевић Лука, Петковић Алекса, Иванишевић Дејан, Симић Стефан.
Божић Миленко, Ђорић Душко, Џелебић Марко, Мајкић Никола, Ивановић Иван, Балешевић Лука, Петковић Алекса, Иванишевић Дејан, Симић Стефан.

Четврто место на турниру припало је Новом Београду. Практично, била је то кадетска екипа овог клуба, појачана са двојицом јуниора. За младе Новобеограђане, ово је било велико искуство јер су само пре две недеље убедљиво освојили Куп Београда у кадетској конкуренцији. Овај пут претрпели су сва три пораза, али су пружили одличан отпор свим екипама. Посебно је била интересантна утакмица против Партизана, кога су и поред наизглед убедљивог пораза добро намучили.

Јовановић Марко, Крстић Марко, Андрић Иван, Бајрами Бехрам, Томић Вук, Томић Михајло, Грујић Лука, Штулић Лазра, Милићевић Никола, Тодоровић Стефан
Јовановић Марко, Крстић Марко, Андрић Иван, Бајрами Бехрам, Томић Вук, Томић Михајло, Грујић Лука, Штулић Лазра, Милићевић Никола, Тодоровић Стефан

Related posts