Партизану Куп Београда за јуниоре

Куп Београда у рагбију 13 за јуниоре припао је младим рагбистима Партизана. Црно-бели су у суботу 02.04.2016. године у другој финалној утакмици славили са 36-18 и тако заслужено дошли до првог трофеја у сезони. Пре две недеље Партизан је савладао црвено-беле са 62-22. Овог викенда Звезда је пружила нешто бољи отпор, али је Партизан ипак био прејак.

Практично утакмица је решена у првих 15-так минута када је Партизан фуриозним стартом одмах на почетку сасекао и најмању наду Звезде да могу да стигну до треће утакмице. Већ у првом минуту есеј за црно-беле постигао је корпулентни Денис Бајрами. У 4. минуту Партизан је водио са 10-0 есејем Топлице Ристића и претварањем Михајла Илића. У седмом минуту трећи есеј за црно-беле постигао је Стеван Иванковић, а три минита касније и Стојан Димић и четврти за убедљиво вођство од 22-0.  Звезда је тек у 13. минуту успела да како тако узврати и постигне свој први есеј преко свог најбољег играча и капитена Рајка Трифуновића. До краја полувремена ако изузмемо лепу акцију црно-белих која је завршена другим есејем Топлице Ристића, виђена је “успаванка”. Сигурно вођство Партизана од 26-6 допринело је томе да црно-бели смање гас, а Звезда као да није имала снаге.

Почетак другог полувремена и други есеј Рајка Трифуновића већ у првом минуту наставка, уз успешно претварање Лазара Николића смањили су вођство црно-белих на 12-26. Утакмица је постала резултатски неизвесна, а Звезда много агилнија. Ипак, њени напади и поред неколико изгледних прилика нису донели промену резултата. У јеку црвено-беле офанзиве, Партизан је преко Стојана Димића и Дениса Бајрамија, постигао још два есеја, и тако средином другог полувремена (50. минут) повећао вођство на 36-12. Пет минута касније, Рајко Трифуновић постиже свој трећи есеј за Црвену звезду, а Николић је поново прецизан за испоставило се коначних 36-18. До краја утакмице, обе екипе су играле “смањеним гасом” чекајући само тренутак када ће солидни судија Филип Милановић, који руку на срце није имао тежак посао,  одсвирати крај утакмице.

На крају Партизан је сасвим заслужено освојио пехар намењен победнику Купа Београда, а Звезди остаје задатак да у наредном периоду покуша да достигне вечитог ривала. Иначе, Куп Београда за јуниоре у рагбију 13 игра се од 2013. године, а Партизан га је досад освајао три пута. Поред црно-белих овај трофеј су освојили још само млади рагбисти Дорћола, којима је то пошло за руком 2013. године, на првом Купу Беогрда.

Година Куп Београда
2016 Партизан Београд
2015 Партизан Београд
2014 Партизан Београд
2013 Дорћол Београд

Related posts