Куп Београда за кадете припао Новом Београду

Турнир Купа Београда за кадете у рагбију 9 одржан је у недељу 27.03.2016. године на теренима СЦ Инге на Звездари, пред око 100 гледалаца.  На турниру је учествовало 6 клубова, одиграно је 9 утакмица у којима је наступио 61 играч, а прво место припало је кадетима Новог Београда, који су забележили све три победе.  Учесници турнира били су распоређени у две групе, чији састав је одређен жребом. У А групи били су: Партизан, Гвоздени строј Уб и Црвена Звезда. Б групу су чинили: Нови Београд, Сремчица и Раднички Нова Пазова. Након три кола по групама, највише су показали Црвена Звезда и Нови Београд. Обе екипе забележиле су по две победе, па су у финалу одлучивали коме ће припасти Куп Београда у рагбију 9 за кадете.

Прштало на све стране. Детаљ са меча између Сремчице и Новог Београда
Прштало на све стране. Детаљ са меча између Сремчице и Новог Београда

Друго место у А групи припало је Гвозденом строју са Уба, док је у Б групи Сремчица победом над  Радничким из Нове Пазове, у једној неизвесној и занимљивој утакмици  обезбедила борбу за треће место и наду да бар могу до бронзане медаље у свом првом званичном наступу.  Ипак, до медаље нису стигли, јер их је у “бронзаном финалу” савладао Гвоздени строј, али су на основу оног што су данас приказали, једно од најпријатнијих изненађења на турниру.

Детаљ са финала Нови Београд - Црвена звезда
Детаљ са финала Нови Београд – Црвена Звезда

Финале између Црвене Звезде и Новог Београда није донело очекивану неизвесност, јер су “Пацови” били супериорни. Звезда је пружила солидан отпор, али очигледно да више од почасног поготка и часног пораза није могла. Узрок треба тражити у умору, јер су их исцрпели окршаји против Гвозденог строја и Партизана, али и у лакшим повредама неколико играча.

Сви резултати на турниру

А група 1 коло ПАРТИЗАН ГВОЗДЕНИ СТРОЈ 16-22
А група 2 коло ГВОЗДЕНИ СТРОЈ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 4-14
А група 3 коло ПАРТИЗАН ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 14-24
Б група 1 коло НОВИ БЕОГРАД СРЕМЧИЦА 24-4
Б група 2 коло СРЕМЧИЦА РАДНИЧКИ НП 16-12
Б група 3 коло НОВИ БЕОГРАД РАДНИЧКИ НП 20-8
Финале пласман 5 место ПАРТИЗАН РАДНИЧКИ НП 0-12
Финале  утешно 3 место СРЕМЧИЦА ГВОЗДЕНИ СТРОЈ 10-14
Финале 1 место ЦРВЕНА ЗВЕЗДА НОВИ БЕОГРАД 4-22
_DSC0147
Детаљ са утакмице Гроздени строј – Црвена Звезда. Све слике: Д. Павловић

Related posts

One Thought to “Куп Београда за кадете припао Новом Београду”

  1. […] Прошлогодишњи Куп Београда у рагбију 9 у конкуренцији кадета освојио је Нови Београд. Извештај са тог турнира можете погледати овде. […]

Comments are closed.