Московљани у „црно-белом“ низу

„Трофеј Београда“

Победом јуниора Партизана окончан је овогодишњи „Трофеј Београда“. „Црно-бели“ су у финалу савладали московски Славјане резултатом 32:16. Претходно су у борби за треће место играчи Витеза савладали селекцију Београда са 42:0.

Шампиони Србије у јуниорској конкуренцији продужили су победоносни низ и у финалу „Трофеја Београда“. Партизан још од прошлогодишњег финала српског шампионата нису имали овако озбиљан тест, али су и из другог међународног изазова овог викенда изашли подигнутог чела. Руски Славјане је био достојан ривал, али су у пакленом финишу „црно-бели“, који су ову утакмицу због сличности боја дресова играли у љубичасто-наранџастој опреми Старог града, стигли до пехара. Почетак утакмице је припао Русима, али су играчи Партизана до полувремена преокренули и на паузу отишли са шест поена предности. У наставку су Београђани најпре повисили предност, али су Руси имали одговор. Међутим, у завршници су прваци наше земље са неколико лепих акција успели да сломе отпор гостију из Москве за коначних 32:16. Есеје за Партизан постигли су Топлица Ристић, Михаило Илић, Стеван Иванковић, Стојан Димић, Бранко Чарапић и Владимир Милутиновић, који је додао 4 гола, што га је уз истоветан учинак у првој утакмици учинило најбољим стрелцем турнира. За Славјане есеје су забележили Дмитриј Тарасенков, Јарослав Боготов и Иља Килехов, а 2 гола Стјепан Хохлов.

У првој утакмици финалног дана, мечу за треће место, Витез је савладао најмлађу екипу на турниру, селекцију Београда, са 42:0. У најубедљивијој победи на такмичењу најефикаснији је био Марин Врховац са 3 есеја, а пратили су га Мартин Мартић и Габријел Гелић са 2, односно Тино Шарић са 3 гола. По један есеј су постигли Данијел Алиловић и Тони Шарић.

Осим бронзаних медаља и пехара за освајача трећег места, представник Босне и Херцеговине је добио и награду за фер-плеј. Сребрну медаљу и пехар за пораженог финалисту добила је екипа Славјане, а у њихове редове отишао је и трофеј за најбољег играча турнира који је припао Павелу Зубкову. Играчима Партизана припале су златне медаље и велики пехар „Трофеја Београда“, који је обезбедио Секретаријат за спорт Града Београда, који је уз Спортски савез Београда покровитељ овог такмичења. Рагби 13 федерација Београда је успешном организацијом турнира који у потпуности одржан на стадиону ФК „Херој“ у Јаницима стала уз раме 63 гранска спортска савеза која делују на територији главног града и који приређују такмичење под истим именом.

Related posts