Објављен Билтен такмичена за 2015. годину

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Комесар за такмичење Рагби 13 федерације Србије, објавио је Билтен такмичења за 2015. годину. Практично у Билтену су на 48 страна дати сви резултати националних селекција и клубова у протеклој години. Општа је оцена да тек завршена сезона, и поред нешто мањег броја одиграних турнира и утакмица била успешна. Пре свега на репрезентативном плану. За то је највише заслужна сениорска репрезентација Србије у рагбију 13, која је  постигла досад највећи успех освајањем Шампионата Европе – група Б.

Освајање првог места у Европском Шампионату и победа над Русијом донели су Србији астрономски скок на Светској ранг листи. Орлови су се пред крај године нашли на одличном 11. месту у свету и шестом у Европи, што је досад најбољи резултат икада. Одлични резултати дају наду да би Србија могла и даље. Амбиције су велике, зато је и одмах након нове године ангажован и врхунски стучњак Брајан Смит, како би сан постао јава.0101

Домаћа клупска такмичења обележио је повратак Дорћола на трон Првака Србије. Паукови са Дорћола су након паузе од једне године имали фуриозну сезону, поготово у другом делу. Одиграли су 15 утакмица, забележили један нерешен резултат и један пораз уз 13 победа. По први пут један клуб је освојио све  трофеја српског рагбија 13: Супер Куп Србије, Куп Србије и Првенство Србије као и титулу Првака Србије у рагбију 9.

Један део у Билтену посвећен је такмичењима Рагби 13 федерације Београда. Дати су сви резултати у такмичењима за Првенство и Куп Београда млађих категорија, као и резултати Трофеја Београда.

Комплетан Билтен  можете погледати овде

Related posts